• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۶۶۹۹۲
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۳
بین الملل » آمریکا

محکومیت رهگیری کشتی ونزوئلایی از سوی ناو آمریکایی 

ونزوئلا رهگیری یک کشتی ماهیگیری در آب‌های سرزمینی خودرا از سوی ناو جنگی آمریکا محکوم کرد.

محکومیت رهگیری کشتی ونزوئلایی توسط ناو آمریکایی 

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از کاراکاس، در پی رهگیری و ایجاد مزاحمت یک ناو جنگی آمریکایی برای یک کشتی ماهیگیری ونزوئلایی در آب‌های سرزمینی این کشور، وزیر امور خارجه ونزوئلا این اقدام تحریک آمیز و به دور از قوانین بین المللی را محکوم کرد.

روز گذشته ناو جنگی یو اس اس جیسون دانهام، کشتی ماهیگیری ونزوئلایی بنام «کارمن روسا» را در ۴۸ مایل دریایی شمال شرقی جزیره منطقه اقتصادی انحصاری ونزوئلا با ۹ خدمه را رهگیری کرد.

دولت جمهوری بولیواری ونزوئلا رهگیری غیرقانونی ناوشکن موشک‌انداز نیروی دریایی ایالات متحده، یو‌اس‌اس جیسون دانهام، به یک کشتی ماهیگیری ونزوئلایی در آب‌های سرزمینی این کشور کارائیب را محکوم کرد؛ اقدامی که کاراکاس آن را تحریکی با هدف ایجاد تنش در منطقه توصیف می‌کند.

ایوان خیل، وزیر امور خارجه ونزوئلا، گفت تفنگداران دریایی مسلح آمریکایی به شیوه‌ای «خصومت‌آمیز و غیرقانونی» ضمن رهگیری و توقف این کشتی وارد عرشه کشتی ماهیگیری شدند.

به گفته وزیر امور خارجه هجده نیروی مسلح به سلاح‌های دوربرد از ناوشکن موشک‌انداز کروز یو‌اس‌اس جیسون دانهام (DDG-۱۰۹)، کشتی ماهیگیری ونزوئلایی را اشغال کردند.

مقامات ونزوئلا تصاویری را که توسط خود ماهیگیران گرفته شده بود، منتشر کردند که لحظه ورود به کشتی و حضور کشتی جنگی آمریکایی در آب‌های تحت حاکمیت ونزوئلا را نشان می‌دهد.

وزیر امور خارجه ونزوئلا تأیید کرد که بر اساس این بیانیه، نیروی دریایی بولیواری در طول این حادثه نظارت مداوم داشته است. خیل تأکید کرد که این رویداد‌ها نقض آشکار قوانین بین‌المللی دریانوردی است، زیرا در آب‌های ونزوئلا رخ داده است.

این مقام رسمی تصریح کرد که کشتی «کارمن روزا» یک کشتی ماهیگیری است که توسط وزارت شیلات ونزوئلا برای فعالیت در دریای کارائیب مجوز داشته و این امر باعث می‌شود که توقیف نظامی، عملی فاقد توجیه قانونی باشد.

خیل هشدار داد که گروه‌هایی از مقام‌های واشنگتن به دنبال تحریک و ایجاد حوادثی هستند که تشدید نظامی در کارائیب را به عنوان بخشی از سیاست شکست‌خورده تغییر رژیم علیه ونزوئلا توجیه کنند.

وزیر امور خارجه ونزوئلا با مقایسه این وقایع با وقایع تاریخی که منجر به درگیری‌های مسلحانه طولانی مدت مانند جنگ ویتنام شد، گفت حاکمان امریکا از سربازان و افسران خود به عنوان گوشت دم توپ استفاده می‌کنند.

این حادثه به ویژه از آن جهت اهمیت دارد که در منطقه انحصاری اقتصادی ونزوئلا رخ داده است، یک فضای دریایی که در آن کشور حق حاکمیت بر منابع طبیعی تا ۲۰۰ مایل دریایی از ساحل خود را اعمال می‌کند.

توقیف کشتی ماهیگیری در این آب‌ها، طبق قوانین بین‌المللی، تجاوز به حوزه سرزمینی و قضایی ونزوئلا محسوب می‌شود که مستلزم توجیه طبق معاهدات خاص است.

ونزوئلا ضمن بررسی طرح شکایت در سازمان‌های بین‌المللی مربوط، خواستار توضیحات رسمی مقامات نظامی امریکا در مورد این حادثه شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افتتاح نخستین مرکز رشد دانشگاه پیام نور در آران و بیدگل
تمرین تیم‌های تنیس روی میز پسران و دختران ایران
کلنگ زنی ساختمان جدید دادگستری شهرستان باشت
مدارس سراسر استان سه‌شنبه و چهارشنبه غیرحضوری شد
تریلی حامل باتری اسیدی، آزادراه کرج-قزوین را در هر دو جهت مسدود کرد
دستگیری یک تیم تروریستی در سیستان و بلوچستان
افتتاح بزرگترین و نخستین درمانگاه تخصصی استان در بهمئی
تساوی فلسطین و لبنان در حضور کادر فنی تیم نوجوانان
حضور ورزشکاران ۴ کشور در مسابقات بین‌المللی تنیس آمل
بررسی مشکلات واحد‌های تولیدی شهرک صنعتی قدیم فیروزکوه
خاکسپاری شهدای خوشنام در کهگیلویه و بویراحمد
اخذ مالیات از تراکنش کارتخوان‌ها شایعه است
اجتماع دانش‌آموزان سادات قم در شام غریبان حضرت زهرا (س)
برگزاری رویداد صدرا در مهدیشهر
مدارس و دانشگاه‌های استان البرز غیرحضوری شد
کهگیلویه وبویراحمد عزا و ماتم در سوگ شهادت دخت نبی مکرم اسلام
مدارس سیستان بلوچستان در روز‌های پایانی هفته غیرحضوری شد
قهرمانان وطن در آغوش مردم سیستان وبلوچستان
قزوین غرق در ماتم صدیقه کبری (س)
شهر ایلام میزبان پیکر‌های مطهر شهدای گمنام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
۹ صندوق سرمایه‌گذاری سود سهامداران را مکانیزه واریز کردند
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
فرار رئال از شکست
وزیر ورزش و جوانان به عیادت دختر موتور سوار رفت
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
آلودگی شدید هوا در تهران
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)